Bijzondere feestmaand Blog 11

Van annuleringen naar ineens veel boekingen

In december stonden er nog niet veel boekingen. Omdat dit ons eerste winterseizoen is hadden we geen idee of dit altijd zo is of dat dit komt door de Corona. De boeking die we begin december hadden staan werd direct na de toespraak van premier Rutte geannuleerd. “Het is niet verstandig om nu op familiebezoek te gaan”. Dat leek ons ook een heel verstandige keuze. Daarna liep het storm met reserveringen en last minutes. “We moesten er echt even uit”. “Even weg om te relaxen” “We zouden naar een hotel gaan, maar nu zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid waar we zelf iets kunnen bereiden”. Er wordt vooral veel geboekt via Booking.com 

Lekkere trek en snack.

Soms komen gasten in de namiddag aan geven aan al gegeten te hebben. Dat is dan een lange avond en nacht denk ik dan. Maar we hebben een koelkast en ze kunnen eventueel zelf meegebrachte spullen in de koelkast doen. Of ze gebruiken nog iets op hun kamer, allemaal geen probleem. Ik zet al een aantal dingen voor het ontbijt klaar in deze koelkast in de gasten ruimte, zodat ze in ieder geval iets voor het ontbijt hebben, mochten wij ’s nachts een uitruk van de brandweer hebben en niet op tijd terug zijn. Gasten weten dit en kunnen eventueel zelf ontbijt pakken en wij bespreken daarna een tegemoetkoming voor het zelf het ontbijt hebben moeten verzorgen. Het grappige is dat er in de avond of nacht soms al Yoghurt of een taartje verdwijnt. Ik bedacht me dat sommige gasten dus behoefte hebben aan iets te snaaien in de late uurtjes. Ons kleine assortiment drinken wat in de koelkast staat heb ik dus uitgebreid met iets voor de lekkere trek. En uiteraard is het geen probleem als ze alvast aan het ontbijt beginnen want dat is meestal toch veel te veel.

Kerstboom zonder ballen.

Uiteraard hebben we in de gastenruimte, na sinterklaas, een kerstboom opgetuigd. Helemaal in mijn stijl, dus zonder ballen. Ik vind ballen zo kitsch, dat ben ik na een paar dagen al helemaal zat. Maar wel met gezellige lampjes zodat onze gasten ook bij ons een echt kerstgevoel beleven. Nu is het net een grote kamerplant die een lekkere kerstboomgeur verspreidt. Ik laat hem nu de eerste week van januari ook gewoon staan omdat er geen ballen in zitten en ik hem niet zat wordt. Ach iedereen heeft zo z’n eigenaardigheden.

Corona en aangescherpte maatregelen.

De maatregelen werden een aantal weken geleden steeds verder aangescherpt. Maar overnachten in zowel hotel als B&B mocht nog gewoon. De gasten die wij mochten ontvangen wilden dan ook graag eten wat de pot schaft of lieten iets bezorgen vanuit de plaatselijke restaurants. Raar was dat. De restaurants moesten hun deuren sluiten en bij ons mochten ze gewoon mee eten. Uiteraard op 1 1/2 meter afstand, geen buffetvorm en alles met mondmasker op bereid en uitgeserveerd. Toen kwam het moment dat de hotels geen restaurantfunctie meer mochten uitvoeren. Ook wij hebben vanaf die tijd geen diner meer geserveerd.

Keuken in de gastenruimte werd op volle toeren gebruikt.

De gasten lieten na de toespraak en de aangescherpte maatregelen, eten bezorgen of brachten zelf iets mee om te bereiden. De keuken die wij in de gastenruimte hebben werd ineens op volle toeren gebruikt.

Derde kerstdag.

We hebben vandaag bewust de kamers een nachtje geblokkeerd zodat we op derde kerstdag ook een klein beetje vrij hebben. De laatste gasten zijn net vertrokken. Het beddengoed zit in de wasmachine en de kamer waait met de wind van vandaag lekker door. Ze hebben goed geslapen zeiden ze. Door de wind hebben ze ons gelukkig rond 5:00 uur niet horen vetrekken voor een brandweer uitruk.

Examen in Coronatijd.

Mijn examens voor schoonheidsspecialiste gingen gelukkig nog door totdat de ministerpresident het uitvoeren van contactberoepen stil lag en ook de scholen dicht gingen. Gelukkig heb ik 2 van de 3 examens alsnog kunnen doen, het uitvoeren van een lichaamsbehandeling en het uitvoeren van een gezichtsbehandeling. Inmiddels heb ik ook gehoord dat ik daarvoor geslaagd ben. De laatste, cosmetische hand en voetverzorging, hoop ik in het begin van 2021 te kunnen behalen. Dus nu de laatste puntjes op de i om straks ook schoonheidsbehandelingen aan te kunnen bieden in schoonheidssalon De Hostee.

Cadeaubonnen.

Tijdens de feestdagen hebben we ook een aantal cadeaubonnen mogen verkopen. Leuk om te zien dat zowel picknickbakfiets.nl als een overnachting bij B&B De Hostee maar ook de schoonheidsbehandelingen in Schoonheidssalon De Hostee werden besteld.

Stagiare.

Tijdens deze bijzondere dagen kreeg ik een vraag van een stagiaire of ze stage mocht lopen bij De Hostee. Daar moest ik heel even over nadenken. Ze moest voor haar opleiding op alle afdelingen van bijvoorbeeld een hotel of vakantiepark stage lopen. Nou, afdelingen hebben we niet, maar je bent van harte welkom als ik gasten heb. Dan heb je receptie, keuken en administratie in 1. Na goedkeuring van school hadden we dus ineens een stagiaire. Om van elkaar iets te kunnen leren leert zij mij veel meer over social media en het maken van filmpjes. Dus hou onze socials en website goed in de gaten de komende tijd.

Het eerste najaar. Blog 10

Het eerste najaar.

Waar we in juni, bij mijn officiële fulltime start als B&B eigenaar, nog geen idee hadden van hoe de seizoenen zouden gaan lopen. Hebben tot nu een beeld van de afgelopen periode en worden we nog steeds verrast. Waar de start echt boven verwachting was in juni denk ik nu al weken dat het wel rustiger zal worden. En inderdaad, het is gelukkig wel rustiger dan in de zomer want dat was echt flink aanpoten. Natuurlijk zijn we daar heel blij mee. Maar even kunnen ademhalen en de puntjes op de i zetten is ook fijn.

Last minute.

Nog steeds hebben we wekelijks wel één of meerdere lastminutes. Dus de kamers en de algemene ruimte moeten altijd op orde zijn, want je weet tenslotte nooit. Dit zijn meestal gasten die in de omgeving aan het werk zijn of een afspraak hebben. Die willen dan ook vroeg ontbijt. Voor mij als echt ochtend mens is dat geen probleem, sterker nog ik vind het heerlijk.

Langere periode vol pension.

Daarnaast hebben we nu al een aantal weken 3 kamers bezet gehad met collega’s die in de buurt aan het werk zijn. Ook deze gasten willen vroeg ontbijt en in de avond eten ze mee wat de pot schaft. Natuurlijk hou ik rekening met hun wensen en mogen ze verzoeknummers indienen. Super gezellig vind ik dat. Als ze vetrekken loop ik de kamers even na zorg dat het weer gezellig is als ze terug komen, lampjes aan, kachel aan. Als de borden en de schalen leeg zijn als ik het ga uithalen, dan denk ik dat ze het goed hebben hier in De Hostee.

“Het voelt net als thuiskomen”.

Het mooiste compliment was dan ook dat ze binnenkwamen voor hun tweede bezoek aan De Hostee en riepen “het voelt net als thuiskomen”. Nou dan ben ik trots hoor. Jammer dat ze me mevrouw noemen, hahaha, maar ja ik had inderdaad bijna hun moeder kunnen zijn.

In een Bed and Breakfast ontbijten aan een eigen tafel

Filmlocatie.

Nog een verrassing: we waren door studenten van de hoge school uitgekozen als filmlocatie voor hun eindopdracht. De film zou te zien zijn in de bioscoop in Breda. Uiteraard waren wij super vereerd dat ze onze locatie daarvoor wilden gebruiken. Ik vraag mij dan altijd weer af hoe ze ons hebben gevonden. Helaas werd degene die de camera zou bedienen getroffen door het Coronavirus en ging het niet door. Maar wie weet wat er in de toekomst nog op ons pad komt. 

Het eerste najaar.

Ondanks dat het een gekke tijd is met alle lockdowns verloopt dus ook ons eerste najaar boven verwachting en geniet ik nog elke dag van de keuze die ik heb gemaakt om fulltime B&B eigenaar te worden.

 

Taart, Kaart en Rozenblaadjes. Blog 9

Taart: Een verrassend ontbijtje met ietsje meer

Als je bij de Hostee blijft slapen en je boekt “inclusief ontbijt”, dan krijg je uiteraard taart bij het ontbijt. Een lekker zoet gebakje in een leuk potje, pannetje of schoteltje. Ik vind het leuk om er steeds weer een verassing van te maken voor de gasten. Aangezien we een appelboom in de tuin hebben is dit vaak iets waar onze mooie appels in verwerkt zijn. Zo hadden we pas gasten die voor 3 nachten hadden geboekt. Bij het laatste ontbijt schoot ze in de lag toen ze de zelfgemaakte appeltaart zag staan. Ik vroeg haar waarom ze moest lachen. Ze hadden het er met elkaar al over gehad wat het taartje nu weer zou zijn en hadden mij met de appels zien lopen. Het smaakt niet alleen lekker bij een kopje koffie na het ontbijt, maar ook het hele huis ruikt naar baksel. Afhankelijk van hoe laat de gasten willen ontbijten en met hoeveel personen ze zijn, heb ik ook een recept van “snelle” appeltaartjes (recept van www.pinterest.com 🙂 met banketbakkersroom en bladerdeeg. Dan hoef ik niet vóór 6:30 op te staan om alsnog een heerlijk warm taartje op tafel te krijgen.

Snelle Appeltaartjes

Een Kaart voor de Jarige

Maar het is ook al een aantal keer gebeurd dat 1 van de gasten aangaf dat hij/zij zelf, of partner, jarig zou zijn tijdens het verblijf. Als we het op tijd weten dan staan er uiteraard kaarsjes in de taart, is de tafel versierd met slingers en staat er een handgeschreven kaart met een felicitatie voor de jarige. Naast de taart dus ook een kaart.

Rozenblaadjes voor het Bruidspaar

Een bruidspaar wordt natuurlijk helemaal in de watten gelegd, of liever gezegd in de rozenblaadjes. Want op de mooiste dag van je leven, verdien je toch die extra aandacht. Dan wordt het taart, kaart en rozenblaadjes. En speciaal voor de gelegenheid op wens van het bruidspaar, ontbijt op bed. Zo is het niet alleen voor de gasten, maar ook voor onszelf elke dag en feestje.

Halen en brengen.

Over feestjes gesproken. Wij hebben de laatste tijd ook meerdere keren aan “haal en breng service” gedaan. Wegbrengen en of ophalen van en naar het restaurant of van of naar een bruiloft. Uiteraard met mondmasker. Voor ons geen enkele moeite en de gasten zijn er ontzettend blij mee. Stolwijk ligt toch 1 km van De Hostee vandaan en Bergambacht, Haastrecht en Schoonhoven, waar je ook leuke eetgelegenheden hebt zijn nog iets verder. De meeste mensen gaan toch graag met de fiets en op de binnendoor wegen waar nauwelijks verkeer komt is het dan ook een prachtige tocht. Dan zie je nog net even iets meer van de prachtige Krimpenerwaard.

Niet alleen mooi.

Op www.indekrimperwaard.nl zie je wat er allemaal te doen is in de Krimpenwaard. Want het is hier niet alleen heel mooi er is ook heel veel te doen en er wordt, ondanks de Coronatijd, ook heel veel gedaan en georganiseerd. Ga ook eens langs bij de lokale en vooral creatieve ondernemers. Op de website van @indekrimpenerwaard zie je wie dat oa. zijn.

Wie komt hoe? Blog 8

Naast dat je nooit weet wie er komen of hoe oud ze zijn weet je ook nooit hóe ze komen. Wij hebben op ons erf best wel wat parkeerplaatsen maar als er ook nog mensen komen voor de picknickbakfiets dan zorgen wij dat onze auto’s of 1 van onze auto’s achter het hek geparkeerd staat zodat er voldoende plaats is. Als we dat geregeld hebben zul je net zien, komen de gasten op dat moment voor allebei de kamers met de fiets. Dan is het ineens weer een reorganisatie in de fietsenschuur.

Soms geven de gasten vooraf aan dat ze met 2 personen komen met 2 auto’s of 1 met openbaar vervoer en de ander met de auto. Dan haal ik diegene even op bij de bushalte een kilometer bij ons vandaan.  Ik bied voor aankomst ook wel eens aan via de telefoon of via de mail dat ze fietsen mogen gebruiken als ze uit eten willen de avond van aankomst, leuk als ik dan een mailtje of antwoord terug krijg dat ze op de fiets komen. Maar het kan altijd gekker. Zo hadden we laatst gasten die wel op een heel bijzondere manier kwamen.

Ik vraag altijd de ochtend van aankomst of onze gasten al enig idee hebben hoe laat ze ongeveer denken aan te komen. Dan kan ik daar rekening mee houden met mijn dagplanning. Deze gasten zouden met 4 personen komen en gaven aan er in de namiddag te zijn. Rond de middag kreeg ik de vraag of ze met de boot tot aan de voordeur konden varen. “Leuk” dacht ik, “die hebben we nog niet eerder gehad”. Dus ik vraag of ze met een roeiboot of kano zijn. “Nee, met een sloep, we zijn al 2 dagen aan het varen, heel leuk”. Het was natuurlijk prachtig weer dus ze hadden groot gelijk. Mijn gedachten gaan dan naar alle sloten in de polder. Lijkt me een heel leuk idee wat deze 4 aan het doen zijn. Ik uitleg gegeven dat als ze vanaf de Vaart langs de N207 onder de brug door kunnen de voorwetering op, dan kunnen ze tot aan de deur varen. Ik kreeg als antwoord “Komt goed”.  “Oh, en je komt ook nog een baggerboot tegen, dus dan zal je even de boot erlangs moeten slepen”. Weer een antwoord, “komt goed”. Heerlijk zulke mensen. maken zich niet druk. Rond 17:00 kreeg ik een berichtje dat het iets later werd. “Geen probleem, we zijn thuis”. Om 19:00 kregen we een berichtje dat het nog 2 uurtjes varen was. Rond 20:30 dachten we dat we een motorboot hoorden aankomen. Dus kijken op de brug, helaas niets te zien. Tot een berichtje binnenkwam met de vraag of ik de gasten misschien op wilde halen. Ze lagen voor een dichte brug. “Waar liggen jullie dan precies?” “Oudewater”. Dat had dus minstens nog 4 uur varen geweest en met een sloep met een diepgang van 80 cm hadden ze nooit tot aan de voordeur kunnen varen. Zo blijft het dus spannend wie er komen, maar meer nog hóe ze komen.

Nooit saai. Blog 7

Nooit saai. Blog 7.

Je zou misschien denken dat het leven van een B&B eigenaar saai is. Elke dag hetzelfde; ontbijt maken, uitserveren, opruimen, kamers schoonmaken, boodschappen doen en in- en uitchecken. Niets is minder waar. Werkelijk ieder mens is anders. En dat begint dus al met de reservering.

De ene gast belt op, de ander stuurt een mail, de volgende reserveert via booking.com, via Airbnb.com of via Bedandbreakfast.nl of via onze eigen site. De ene gast wil alleen weten of er nog plaats is en zegt, “doe maar”, de volgende wil weten welke stoelen er bij de tafel staan op de kamer en welke producten er precies op de ontbijttafel verwacht kunnen worden. En dan heb je zo’n beetje alles nog wat daar tussenin zit. Er zijn last minute boekers die een uur van tevoren nog reserveren en er zijn mensen die al geboekt hebben voor mei 2021. En het allermooiste is, je weet nooit wie er voor je deur staan. Het saaie is dat de reacties meestal allemaal gelijk zijn, “wauw”, “wat is dit prachtig”, “complimenten”,  “wat een mooie kamer” en “wat een mooi uitzicht”. Maar zo is saai dus alsnog hartstikke leuk.

Dan is er natuurlijk nog het tijdstip van inchecken. De ene gast staat om 14:30 al op de stoep met de vraag of het al mogelijk is om in te checken en de volgende komt ’s nachts om 1:30. Ik had ook iemand aan de lijn die spande de kroon. Die kwam, door omstandigheden, een hele dag later dan gepland. Ze kon er zelf heel hard om lachen en wilde vervolgens, lunch en “mee eten wat de pot schaft”. Dan serveren wij uiteraard een zelfgemaakte limoncello van het huis.

Als mensen langer dan 1 nacht blijven wil ik eigenlijk elke dag iets verrassends hebben bij het ontbijt. En tot nu toe lukt dat goed. Daar kan ik uiteraard verder niets over zeggen omdat de verrassing er dan af is.

Zo is het voor de gasten, maar ook voor onszelf, nooit saai in De Hostee.

Daar word je gewoon stil van Blog 6

Mijn eerste weken als fulltime B&B eigenaar zitten er op. En wat is dit gaaf!!!

Het was de eerste weken zo druk dat ik het bijna niet voor kon lopen. De B&B zat zo goed als vol en ook de bakfiets was veel op pad. 20 duizend stappen op en rond het erf waren niets.

Naast dat het veel was moet je er ook een beetje routine in krijgen. 5 keer per dag naar de supermarkt is misschien niet zo handig. Maar soms was het ook niet te voorzien. Gasten die laat in de avond nog langs kwamen om te vragen of er nog een kamer vrij was. Mensen die belde of ze de dag er na de bakfiets konden huren. En als je dan zo veel als mogelijk verse producten mee wilt geven dan is een extra ritje naar de supermarkt ook nodig.

Had ik gedacht om meer tijd te krijgen voor onderhoud van huis en tuin dan was dat de eerste weken zeker niet het geval.

We staan met onze B&B op bedenbreakfast.nl en booking.com. Agenda’s van beide kun je koppelen en zo staat ook de beschikbaarheid op onze eigen website altijd goed. Echter kreeg ik ineens van Airbnb een reservering. Had er geen idee van dat we daar ook nog op stonden. Gelukkig paste het allemaal net en hebben we niemand hoeven teleurstellen. Nu is het zaak om de agenda op Airbnb steeds goed bij te houden zodat het niet mis gaat.

Zo vergat ik ook privé afspraken omdat ik geen agenda had. Ik deed alles vanuit mijn werkagenda. Maar ook dat is nu geregeld en zelfs digitaal.

Ik hoor van gasten die komen logeren dat ze mijn blog op de website hebben gelezen, dat is leuk om te horen en stimuleert mij om er af toe weer een nieuw verhaal aan toe te voegen.

En na de eerste gasten komen ook de eerste beoordelingen binnen. Altijd spannend als dit bericht in de mail verschijnt en je gaat daarna kijken. Maar het zijn zulke positieve beoordelingen met hoge cijfers. Ook bij het vertrek geven gasten mooie complimenten over mijn taak als gastvrouw, het ontbijt, de omgeving en onze B&B. Daar wordt je soms gewoon stil van.

Feestdagen in Coronatijd Blog 5.

Doordat mensen zo veel als mogelijk thuis moeten blijven, thuis ook werken, de kinderen ook vaak thuis zijn, lijken mensen er behoefte aan te hebben om er even tussenuit te gaan. Niet alleen een nachtje weg, maar ook de picknickbakfietsen zijn helemaal in trek. Het is dan natuurlijk ook prachtig weer en wat moet je anders doen met Hemelvaart en Pinksteren. Horeca is nog dicht en mensen willen toch een “Corona veilige” activiteit.

We hebben 2 kamers in de Bed en Breakfast en 2 bakfietsen. De kamers zaten vol met de feestdagen en het was zelfs zo erg dat ik voor de Picknickbakfiets een keer nee heb moeten verkopen. Dat is nog niet veel gebeurd.  De Bed en breakfast gasten wilden ook allemaal gebruik maken van “mee eten wat de pot schaft mogelijkheid” en aangezien we ook de mogelijkheid hebben van een vegatarische “wat de pot schaft” had ik het mega druk. In de supermarkt zullen ze wel gedacht hebben dat ik gek geworden was. Ik liep er ongeveer 4 keer per dag. Mensen die op het laatste moment nog belden om te reserveren voor óf de bakfiets óf voor een kamer inclusief “wat de pot schaft” en ontbijt. Ik heb overuren gedraaid in de keuken. En dan is het zaak om ook nog rekening te houden met de Coronaregels. Dat is vooral heel bewust te werk gaan. Een buffet is bij het ontbijt dan ook niet mogelijk en alles staat klaar op de tafels als de gasten aan komen.  Tafels staan ruim 3 meter uit elkaar, dus dat is ook geen probleem. Wat een fantastische dagen en het mooiste is, dit is vanaf nu gewoon mijn werk.

Ik loop van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te genieten en als ik dan de reacties krijg van de gasten die net als ik enorm hebben genoten dan kan mijn dag niet meer stuk. Mensen die met de bakfiets terug komen en vol verbazing aangeven dat de omgeving zo prachtig is en dat ze hier nog nooit zijn geweest of onze bed en breakfast gasten die aangeven onze accomodatie zo prachtig te vinden en zo heerlijk hebben geslapen op de Swiss Sense bedden. Wat wil ik nog meer!!!!

En dan is er Corona | Blog 4

Zo zie je maar, plannen is leuk, maar het kan zomaar allemaal anders worden. Waar ik er begin dit jaar vanuit ging dat ik wat minder zou gaan doen voor mijn “ werk,werk” en dat ik me meer zou gaan richten op de B&B en de Picknickbakfiets, liep ineens helemaal anders.

Het begon eigenlijk dat ik een telefoontje kreeg van het opleidingsinstituut waar ik mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste doe. Zij wisten te vertellen dat de praktijkdagen tot nader bericht werden afgezegd. In de eerste dagen dat het virus vooral nog in het buitenland en daarna in Brabant de kop opstak denk je, zoals bij zoveel dingen, dit blijft nog wel een ver van mijn bed show. Maar nee dus, al vrij snel kregen wij er ook mee te maken. In diezelfde week werd ook de brandweeropleiding en de wekelijkse oefenavond afgezegd.

Hoezo strakke planning, past precies? Ineens heb je zeeën van tijd.

Geen avond meer wat te doen en geen afspraak meer in het weekend. Maar op mijn werk in de ouderenzorg werd het hartstikke druk. De eerste zieke bewoners en nog geen werkinstructie voorhanden. Het was dag en nacht alle zeilen bij zetten. Ik heb in die weken echt gedacht, “ het is maar goed dat de rest is gestopt want ik had er geen moment tijd voor gehad”. En tot op de dag van vandaag is het nog steeds druk op het “ werk, werk” en kom ik nauwelijks toe aan B&B gerelateerde zaken.

Er stonden nog 2 reserveringen, maar toen de veiligheidsregio Gouda, waar de Krimpenerwaard onder valt, te kennen gaf dat recreatief overnachten op dit moment niet mogelijk is, was het duidelijk. Hoe graag we onze B&B ook aan anderen willen laten zien en hoe graag we onze gasten in de watten willen leggen. Gezondheid gaat boven alles. Ook de bakfiets gaat even niet op pad. Als de overheid oproept om zo veel als mogelijk thuis te blijven, dan is op pad met de bakfiets ook geen reclame.

Kadobonnen blijven gewoon wat langer geldig, en er komt vast een tijd dat onze gasten weer kunnen komen genieten van onze B&B, de omgeving en het lekkere eten.

En daarna zien we wel weer hoe we gaan starten met al die opleidingen en of het nog zo mooi in elkaar valt wat betreft planning. En zo niet, dan zien we het dan wel weer.

Bijzondere weken | Blog 3

Één ding is zeker. Het is nooit saai aan de Benedenkerkseweg en bij De Hostee. Afgelopen week liepen er namelijk 2 varkens van de buurman los over de weg. Een oplettende overbuurman zag het gelukkig gebeuren en heeft de eigenaar gewaarschuwd, maar dan zijn varkens toch best snel. Ze waren gezellig samen op weg naar Berkenwoude. Auto’s die stopten en de deuren opendeden negerend liepen ze gezellig door. De buurman mocht meerijden met 1 van de tegemoetkomers. Een poosje later kwamen zowel de varkens als de buurman weer op huis aan. Hij had zijn handen vol aan de beestjes die bij elke oprit wel even wilde gaan buurten.

Afgelopen week op mijn werk verteld dat ik ga stoppen met werken bij WelThuis vanaf 1 juni. Met een dubbel gevoel en pijn in mijn hart laat ik een fijne werkgever, leuke collega’s en een heel leuk team achter na 20 jaar. Ik heb hele lieve reacties gehad. Iedereen gunt het mij van harte maar ze vinden het heel jammer dat ik wegga. Dan heb ik het goed gedaan toch? Het duurt gelukkig nog 3 maanden. 3 maanden waarin ik mij steeds meer kan gaan richten op De Hostee, de Bed en Breakfast en mijn schoonheidssalon en natuurlijk de Picknickbakfiets. Gisteren werd ik al voor 8.00 gebeld. Ik dacht dat het voor de Bed en Breakfast was. Maar nee hoor het was voor Picknickbakfiets. Iemand zocht een leuk kado en kwam op onze site terecht. Of ik de bon leuk in kon pakken en op kon sturen. Maar natuurlijk. Het voorjaar zit weer een beetje in de lucht tussen de buien door, dus mensen krijgen weer zin om iets te gaan ondernemen. Wat fijn dat we vanaf 1 juni 7 dagen per week open zijn.

Het was vakantie in onze regio afgelopen week, dus ik had ook vakantie van zowel mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste als van de brandweer. Maar genoeg om te oefenen en huiswerk te maken. Verschillende mensen mogen “ verwennen” met mijn geoefen. Althans, dat zeggen ze. Bij een opleiding en het starten van een salon hoort natuurlijk ook de inrichting. Een stoel en de behandelspullen had ik al, maar de salon op zich was nog niet helemaal klaar. Afgelopen 2 dagen hard geklust en het resultaat mag er zijn. Een fijne ruimte om de behandelingen uit te kunnen voeren. Ik hoop dat de gasten het straks ook als een feestje ervaren. Binnenkort meer over de mogelijkheden in de salon.

De gasten van afgelopen nacht hebben het bij De Hostee in ieder geval weer naar hun zin gehad. Beddengoed hangt nu in de bolle wind te drogen, kamers zijn weer schoon dus ik zit weer een heel gelukkig mens te zijn.

Drukke weken | Blog 2

Heb ik me vorige keer nog afgevraagd wat ik met die 8 uur “ extra “ aandacht voor de Hostee zou gaan doen, vraag ik me nu af hoe ik het allemaal heb kunnen doen toen ik nog 8 uur meer werkte.

Nou is dat niet helemaal waar want op mijn “ werk, werk” staat de agenda vrij vol en is deze week 8 uur minder niet echt mogelijk. Nou werkte ik meestal al geen 36, maar was het altijd meer, dus nu ook geen 28 maar een beetje meer.

Nou zit ik “ thuis” ook niet echt stil en is het in De Hostee lekker druk. Naast onze “ vaste” doordeweekse gasten hebben we in het weekend ook regelmatig leuke mensen te gast. Wat blijft het toch heerlijk als de gasten onder de indruk zijn van onze kamers, de algemene ruimte, de lekkere bedden en het luxe ontbijt. Dan loop ik te genieten hoor.

Als we op zondag samen de kamers weer hebben schoongemaakt en de was op het rek staat te drogen hebben we met een voldaan gevoel even een rustmomentje. Een mooi moment om deze blog te schrijven.

Afgelopen vrijdag zijn onze nieuwe elektrische huurfietsen bezorgt, ook weer een mijlpaal. Nu niet echt lekker weer om een stukje te gaan fietsen, maar het voorjaar begint sneller dan je denkt en wat is er dan lekkerder om de polder te verkennen op de fiets.

Naast ons “werk, werk” en De Hostee doen we nog leuke andere dingen. Zo zijn we allebei in opleiding voor vrijwillige brandweerman en vrouw. Ontzettend leuk, maar ook best pittig. Op maandag oefenavond en op woensdagavond naar de opleiding, afgelopen week op de Maasvlakte in Rotterdam. Nog anderhalf jaar en dan zijn we als het goed is gediplomeerd en hebben we de woensdagavond weer vrij voor andere dingen.

Omdat het mij leuk lijkt om onze gasten straks ook een schoonheid behandeling of massage aan te kunnen bieden ben ik enige tijd geleden gestart met de opleiding voor schoonheidsspecialiste. De theorietoetsen zijn inmiddels allemaal behaald, dus nu de praktijk onder de knie krijgen. Gisteren de eerste praktijkles in Utrecht. Van 09:00 tot 17:00 hakt dit er wat betreft “ vrije tijd” wel even in, maar gisteren al veel geleerd en erg leuk om te doen. De komende maanden in totaal 8 praktijkdagen en natuurlijk veel oefenen in mijn eigen salon in wording in De Hostee.

Vannacht 4 leuke gasten mogen ontvangen die een kadobon kwamen verzilveren. Vanmorgen na alle complimenten deze leuke mensen uitgezwaaid.

Wat een kado dat we zulke leuke dingen mogen doen.