Bed en Breakfast in een natuurgebied Blog 17

Bed en Breakfast in een natuurgebied

Het is weer even geleden dat ik tijd heb vrijgemaakt voor het schrijven van een blog. En dat is eigenlijk een goed teken want het zit bommetje vol in onze Bed en Breakfast in een natuurgebied. En dat we in een natuurgebied zitten, dat trekt zeker gasten. Mensen zoeken tegenwoordig rust, ruimte, groen, natuur en alles wat er bij hoort. Nou ja, alles… Als ik ’s morgens bij het ontbijt vraag of iemand lekker geslapen heeft dan weet ik vaak het antwoord al. Want natuurlijk heb ik het nachtelijke feestje van de kikkers ook gehoord. En gelukkig zijn er weer kikkers want die hebben we de afgelopen 2 jaar nauwelijks gehoord. Maar als je dan 1 nachtje in een Bed en Breakfast in een natuurgebied boekt voor de rust en je doet geen oog dicht door de kikkers, dan is dat natuurlijk een tegenvaller. Gelukkig heeft lang niet iedereen last van de kikkers hoor. De meeste mensen horen het niet, het is ook lang niet elke nacht, of mensen vinden het juist een gezellig geluid. Ik weet dus inmiddels in flink wat talen wat een kikker is. Zo kan ik vooraf de verwachtingen van een stille nacht in een Bed en Breakfast in een natuurgebied al een beetje managen. Daar komt dan toch de manager in mij weer naar boven.

Boeren in de buurt van de Bed en Breakfast

Het zijn niet alleen de kikkers die het leven mooi maken in een natuurgebied, maar er wonen ook boeren. Deze boeren hebben vaak een strakke planning en zijn afhankelijk van de weersinvloeden. Gaat het regen, dan moet voor die tijd het gras of hooi van het land, dus dat is vaak hard doorwerken tot laat in de avond, begin van de nacht of vanaf ’s ochtends heel vroeg. Met tractoren (trekkers) rijden ze dan in het land en voorbij ons huis. De charmes van het wonen in de natuur vinden wij, maar als je dat niet gewend bent dan is het soms best een herrie.

Uilen rondom de Bed en Breakfast

Niet alleen de kikkers maken er een feestje van, ook de uilen zijn vaak de hele nacht in de weer. Als ik zelf heel af en toe wakker lig en ik hoor een uil dan kan ik daar ontzettend van genieten. Vaak maak ik Willar zelfs even wakker om te melden dat ik een uil hoor. Als ik ’s morgens aan de gasten vraag of ze de uil ook hebben gehoord dan is het antwoord vaak nee. Want het is niet het standaard “oehoe” geluid wat een uil maakt. Dus als je het niet weet, herken je hem waarschijnlijk ook niet. Misschien toch een keer een uilen-nacht inplannen voor onze gasten. Alleen is het dan natuurlijk maar weer de vraag of de uil zich dan net laat horen. Want zo onvoorspelbaar is de natuur rondom een Bed en Breakfast in een natuurgebied.

Bed and Brekfast in natuurgebied

Deze Ransuil is regelmatig in onze tuin te vinden

Rookmelders.

En natuur gebied of niet. Brand kan altijd ontstaan. Nu is het inmiddels verplicht om in elke ruimte een rookmelder te hebben hangen, maar als echte brandweer mensen hadden wij dit natuurlijk al. En ook die rookmelders doen niet altijd wat van ze verwacht wordt. Zo ging de rookmelder in 1 van de gastenkamers om 2:30 in de nacht af. En hij doet zeker waarvoor hij is gemaakt. Mensen wekken. Het was gezellig druk op de overloop. Gelukkig was er niets aan de hand. Geen rook te zien of iets wat er ook maar op lijkt. Mogelijk een klein spinnetje in het apparaat. Dus na een korte inspectie ging iedereen weer richting bed. Met een beetje geluk horen we nu toch nog een uil of hebben de kikkers een klein partijtje.

Overdag rondom een Bed en Breakfast in een natuurgebied

Gasten doen natuurlijk nog veel meer dan slapen in een Bed en Breakfast in een natuurgebied. De meeste mensen gaan er op uit na het ontbijt, met de fiets, de picknickbakfiets, te voet of met de auto. Ze ervaren dan zelf hoe prachtig het is zo vlakbij een Bed en Breakfast in een natuurgebied. Elk seizoen is mooi. Maar het vlakke landschap, het vele water, wat in de ogen van vreemden in de polder heel hoog staat. De rivieren, de vogels, de koeien in de wei. Het blijft toch een genot om hier te wonen maar ook om als gast van een Bed en Breakfast in een natuurgebied van te kunnen genieten.

overnachten gouda

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *