Soms loopt het anders Blog 15

Soms loopt het anders.

Als B&B eigenaar ben je eigenlijk altijd bezig. Inchecken, uitchecken, poetsen, ontbijt maken, ontbijt opruimen, boodschappen doen en vooral heel veel strijken. Wie rond 15:00 langs komt vindt mij geheid in het “boenhok” waar ik dan bezig met het opvouwen van de was en waar ik al kilometers heb staan strijken. Ik vind strijken absoluut niet vervelend en heb inmiddels, na ruim een jaar, een handigheid in de grote dekbedovertrekken. Vanaf 15:00 is het inchecktijd, dus ik ben dan in de buurt van de B&B en wat is er dan nuttiger dan strijken.

Deurbel

Aangezien de B&B in een oude verbouwde boerderij is, is de deurbel ook oud. Als de droger nog aanstaat of als ik aan het stofzuigen ben, dan hoor ik de deurbel niet. Dat vind ik vervelend, dus sinds kort hebben we een Ring deurbel. Hierdoor krijg ik nu ook de deurbel door op mijn mobiel. Dat is makkelijk. Ook als we een brandweer uitruk hebben kan ik op die manier toch in de gaten houden, mits dit past binnen de werkzaamheden die de uitruk met zich meebrengt, of er iemand wil inchecken. Het voelt dus wat vrijer met de deurbel in mijn achterzak. Want, ja soms loopt het wat anders.

Planner

Ik ben een echte planner. Ik wil dat alles goed geregeld is en laat niet graag iets aan het toeval over. Zo bedenk ik me in de middag vooraf, als ik sta te strijken, of we nieuwe gasten krijgen en hoe laat ze ongeveer komen, soms geven mensen dit door. Ook bedenk ik of er ook nog mensen voor de bakfiets komen en met hoeveel en of ik nog klanten krijg in de schoonheidssalon. Dan probeer ik al te regelen hoe het moet met parkeren en of het allemaal past zodat alles gesmeerd loopt. Maar soms loopt het anders. Verwacht je mensen met de auto, komen ze op de fiets. Komen er 4 nieuwe gasten voor 2 kamers komen er al 2 apart met de auto. Ben ik nog met het ontbijt bezig staan de volgende gasten al op de stoep of krijg ik om 22:00 ’s avonds een bericht dat het nog wel een uurtje duurt voordat de nieuwe gasten er zijn terwijl het inchecken tot 22:00 is. Het heeft dus eigenlijk totaal geen zin om alles vooraf te willen regelen want het loopt toch altijd anders.

Adults only

Wij zijn een adults only B&B. Wij hebben zelf geen kinderen, zijn dit ook niet gewend en gunnen andere gasten ook de rust van “zonder kinderen”. Dat staat overal duidelijk in beschreven en is tot op heden nooit een probleem geweest. Tot een paar weken geleden er 4 gezellige Franse gasten op de stoep staan, met baby van 13 maanden. Op zich natuurlijk nog geen probleem. Ze hebben met z’n vieren de beide kamers gehuurd dus er zijn geen andere gasten die evt bezwaar zouden hebben als wij ons een keer niet aan de regels houden. Maar we zijn er natuurlijk totaal niet op ingesteld. Geen faciliteiten, geen bedjes, geen kinderstoel enz. Dus ja, ook toen liep het anders. Uiteindelijk zijn er 4 hele tevreden Franse gasten met baby vertrokken en hebben we een mooie recensie gekregen en een dikke 10!

Reviews

De afgelopen maanden hebben we weer ontzettend veel leuke gasten gehad. De hele wereld komt letterlijk bij ons voorbij. Jong, oud, Nederlanders en gelukkig ook weer heel veel mensen uit andere landen. Ieder met een eigen verhaal. Wij hebben een gastenboekje liggen waarin ontzettend lieve verhalen staan. Maar in de dagen na het vertrek krijgen we ook heel veel reviews. Zo hadden we op 1 dag 3 nieuwe reviews, 3 x een 10!!

Vissen vanuit de tuin.

Enige weken geleden werden we geappt door iemand die had op een website voor visliefhebbers gezien dat je bij ons vanuit de tuin kunt vissen. Ze wilde graag met haar moeder komen om te vissen. Wanneer we nog een kamer vrij hadden de komende week was de vraag.  Na een blik op de agenda bleek dit alleen de maandagavond nog te zijn, voor de app-ster “morgen” dus. Ze ging gelijk haar moeder bellen en het regelen. Ze waren er al vroeg met een doosje maden en 2 hengels. Uiteindelijk hebben ze eten laten bezorgen in de tuin en hebben de hele dag gezellig kletsend in de tuin gezeten tot het donker werd. Ik was natuurlijk toch wel heel nieuwsgierig op welke website we dan zouden staan. Gevonden!!! https://www.reisroutes.nl/blog/nederland/beste-visplekken-nederland/#de_polders_van_de_krimpenerwaard

Zo zie je maar het loopt altijd anders dan je denkt en eigenlijk is dat stiekem ook wel weer heel erg leuk. Als je alles van te voren weet is het leven misschien best saai. En saai is het hier gelukkig nooit.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *