Ben ik een B&B of Hotel in Stolwijk? Blog 16

Ben ik een B&B of Hotel in Stolwijk? En wat is eigenlijk het verschil tussen een hotel en een B&B? Als ik zelf aan een hotel denk dan denk ik aan een luxe kamer voorzien van een lekker bed en mogelijk een klein zitje. Als het een beetje mee zit is er nog een mogelijkheid om koffie en thee te zetten op je kamer. Daarnaast is er waarschijnlijk een minibar met een klein assortiment te drinken en iets hartigs om te knabbelen. Verder op een aangegeven tijd een ontbijtbuffet. Als ik aan een B&B denk dan is dat vooral de gezelligheid van bij mensen “thuis” te gast zijn. Een gezellige ruimte, een heerlijk ontbijt naar wens aan tafel geserveerd op een tijdstip dat de gasten dat willen. En tja, ben ik een B&B of hotel in Stolwijk? Bij ons krijg je alle luxe van een hotel en de gezelligheid van een B&B. Dus zoek niet langer en kom het zelf bij ons ervaren.

Bed and Breakfast ontbijt
Ontbijt op maat op tijdstip dat de gasten het willen.
Bed and Breakfast met vrienden
De luxe van een hotelkamer.

Willen jullie mee doen?

Soms komt er ineens iets op je pad. Zo werden we gebeld door een tv programma waarin je als B&B eigenaren bij elkaar gaat logeren. (Ik kan de naam van het programma verder niet noemen). De mevrouw die ik aan de telefoon had vroeg of we mee wilden doen aan dit programma. Ze had ons op google gevonden en ze vond dat we een leuke website hebben en dat alles er mooi uit ziet. Nou, daar hoefde ik niet zo lang over na te denken. Hoe vaak er al niet aan ons gevraagd is wanneer en óf we mee doen aan dit programma. Er was alleen een kleine maar. De opnames zouden al over 3 weken zijn en we moesten dan 6 dagen achter elkaar beschikbaar zijn. Dat was even wat schuiven met de boekingen en Willar moest nog wat regelen met zijn werk. Maar het is gelukt. In een latere blog zal ik er wat meer over vertellen, maar dat kan nu helaas nog niet. Maar wat een toffe 6 dagen hebben we gehad, wat hebben we gelachen, wat een leuke mensen hebben we ontmoet. Echt ik had dit voor geen goud willen missen. Echt heel blij met het telefoontje met de vraag: “Willen jullie meedoen?”

Uitzending.

De uitzending van het betreffende programma is in april 2022. We moeten dus nog heel even wachten, maar als er een datum bekend is laat ik dat zeker weten. Best spannend natuurlijk. Ze maken 6 dagen opnames en het programma duurt alles bij elkaar ongeveer 45 minuten. Dus wat hebben ze er uit gehaald en wat laten ze zien. Wij zijn in ieder geval gewoon ons zelf gebleven en ook het “TV ontbijt” was precies hetzelfde als wat ik bij elke gast op tafel zet. Dus voor iedereen die al eens bij ons van het ontbijt heeft genoten, ik hoor graag of het klopt :).

“Achterstallig onderhoud”.

In de winter is het best wat rustiger dan in het hoog seizoen bij de B&B en zeker bij Picknickbakfiets, gelukkig zou ik bijna zeggen. Ik klaag absoluut niet, maar het is af en toe wel lekker om heel even niet 7 dagen per week aan het werk te zijn. Nou heb ik natuurlijk wel het leukste werk van de wereld. Gelukkig is het niet helemaal stil en blijft het best nog wat doorlopen met boekingen, met ontbijtjes bezorgen en met kadobonnen, maar de grootste drukte is er heel even af.  Ook is het in de schoonheidssalon weer lekker druk na de lockdown maatregelen. Er is nu weer even tijd voor wat “achterstallig onderhoud”. De website, www.dehostee.nl, was nog alles behalve gevuld. www.booking.com en www.bedandbreakfast.nl konden wel weer wat nieuwe foto’s gebruiken en de fietsen voor www.picknickbakfiets.nl moeten na een druk seizoen ook weer eens goed schoongemaakt. Gelukkig genoeg te doen.

Nuttige zaken.

Nou zijn de achterstallige klussen natuurlijk ook zeer nuttig, maar het kan altijd nuttiger. Vanuit de brandweer heb ik 2 dagen als chauffeur mogen dienen om de arts van de GGD bij kwetsbare immobiele mensen te brengen om daar een boostervaccinaties toe te dienen. Wat was dit ontzettend dankbaar om te doen. En wat een schrijnende verhalen krijg je dan te horen van mensen die zo bang zijn om het virus te krijgen dat ze al weken nauwelijks contact hebben gehad met anderen en de kerst alleen hebben doorgebracht. We werden echt met open armen ontvangen en dan met name de booster. Daar krijg ik dan weer heel veel energie van.

Blijft natuurlijk nog steeds de vraag: “Ben ik een hotel of B&B in Stolwijk?”

Geplaatst in Geen categorie.

4 reacties

 1. Wat leuk dat jullie meedoen met b&b
  Wij zijn al paar kerr bij jullie geweest en vinden de kamers en omgeving prachtig.
  Ook het ontbijt is heerlijk.
  Heb je van verschillende werkplekken mogen meemaken, dat was al moioe ervaring, maar wat je nu doet is voor jou ge.aakt.
  Je bent prima gastvrouw en jullie gastvrijheid is geweldig.
  We komen gauw weer langs.
  Liefs Arie en Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *