Grote schoonmaak Blog 19

De beste wensen

Voor alle lezers de allerbeste wensen voor 2024 gewenst.

Vooruit kijken of juist terug kijken

Een nieuw jaar is niet alleen een moment van vooruit kijken of juist terug kijken, maar ook van grote schoonmaak. Om nou niet gelijk op nieuwjaarsdag al met de grote schoonmaak te beginnen start ik altijd met terug kijken op het jaar wat weer voorbij gevlogen is. 2023 was in alle opzichten geen standaard jaar. Zo besloot ik begin 2023 om een opleiding te gaan doen als bevelvoerder industrie voor de bedrijfsbrandweer van Cargill Gouda. Niet dat ik nou op zoek was naar iets nieuws. Eigenlijk helemaal niet. Maar soms wordt je gevraagd en is het te leuk om nee te zeggen. Zo begon ik met 3 collega’s in juli aan een intensieve periode van studeren, inwerken en ook de bed en breakfast en schoonheidssalon nog draaiende houden. Je weet van te voren dat het pittig wordt, als je er in zit dan gaat het gewoon allemaal door en lukt het ook, als je er op terug kijkt is het toch wel pittig geweest.

Leuke gasten

En wat hebben we afgelopen jaar toch weer leuke gasten mogen ontvangen in onze Bed en Breakfast. Een aantal daarvan zijn zelfs twee of drie keer geweest. Het leukste is dan de verhalen over alles wat ze hebben beleefd tijdens hun verblijf. Spullen die ze hebben gekocht tijdens een bezoek aan Gouda of waar ze hebben gegeten. “Sylvia, we hebben nou toch een leuke klok gekocht”. Of ze brengen streekproducten mee vanuit hun woonplaats. Zo kregen we vorige maand nog Fryske suikerbrood en Zeeuwse bolussen. Heerlijk als mensen zich zo thuis voelen bij ons.

Vooruit kijken

Als ik vooruit kijk naar een mooi nieuw en fris jaar, dan is het toch heerlijk om elke dag te kunnen doen wat ik leuk vind. Bed en breakfast runnen, weer nieuwe gasten ontvangen, bevelvoerder voor de bedrijfsbrandweer van Cargill Gouda zijn, brandweervrouw bij brandweer Stolwijk en natuurlijk mensen een behandeling geven als schoonheidsspecialiste in mijn schoonheidssalon. Het is een beetje plannen, maar een overzichtelijke agenda doet wonderen.

Opleiding

Ja, en ik zou ik niet zijn als ik ondertussen nog een opleiding doe. Niet omdat ik er nou zo om zit te springen, maar meer omdat het nodig is. Ik ben voor brandweer Stolwijk aan het leren voor bevelvoerder. Om met de brandweerauto op pad te kunnen is er altijd een bevelvoerder nodig. Dat is overdag weleens krap, en aangezien ik best vaak op dorp ben is het wel handig als ik deze papieren haal. Dat is gelukkig maar 1 avond per week en ik hoop daar begin 2025 examen voor te doen. Nog een jaartje bikkelen dus.

Grote schoonmaak

En bij een nieuw jaar hoort natuurlijk ook een grote schoonmaak. Niet alleen de kamers van de bed en breakfast, de algemene gastenruimte en de schoonheidssalon, maar ook ons eigen huis kan na de feestdagen wel een grote schoonmaakbeurt gebruiken. Gordijnen wassen, ramen zemen, kerstspullen weer opruimen dus alles van z’n plek en poetsen maar. En wat ruikt het dan weer heerlijk in zo’n schoongemaakt huis. Je moet er toch je best voor doen om voor hygiëne een 9,9 score te behouden bij Booking.com hotelbeoordelingen.

Hotelbeoordelingen

Ik heb al eens eerder geschreven dat heel veel mensen ons zoeken en vinden op hotel en dat ik me soms ook afvraag wat het verschil is. De gastenbeoordelingen op Booking.com heten dan ook hotelbeoordelingen. We scoren daar nu een 9,7 uit 128 beoordelingen. Best wel trots.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *