Nooit te oud om te leren Blog 13

Social Media

Ik ben nog van de generatie “advertentie in de krant” en heb voor Picknickbakfiets.nl en DeHostee.nl een facebookpagina aangemaakt. Dat was voor mijn doen destijds heel wat. Maar als je nu een bedrijf hebt dan kun je eigenlijk niet meer zonder Facebook, Linked-in en nu dus ook Instagram. Die pagina aanmaken lukt nog wel. Lezen wat anderen doen is ook niet moeilijk, maar dan kom je op alle mogelijkheden als je zelf iets wilt posten. Oh, wat confronterend dit, want dat wil toch zeggen dat ik echt oud begin te worden. Gelukkig hebben we een stagiaire die precies weet hoe het allemaal werkt en nog het geduld kan opbrengen om het mij ook te leren. Soms zie ik ze volgens mij denken “serieus, weet je dat echt nog niet?”. Maar áls ze het al mocht denken, ze zegt het niet.

Zo heb ik enige weken geleden wekelijks een filmpje van mezelf gepost waarbij ik alle ruimten van De Hostee laat zien. Stagiaire heeft de filmpjes gemaakt en de teksten inclusief ##.

 

Ik krijg er enorm leuke reacties op en steeds meer “onbekende” volgers. Dus het werkt wel. Dit sterkt mij in het gebruik van Instagram, maar ook Facebook. Want uit de statistieken, ja ik weet inmiddels ook hoe ik dat kan zien, blijkt dat mijn volgers toch een gemiddelde leeftijd hebben van tussen de 35 en 54. En die hebben gelukkig voor het grootste deel ook nog Facebook. Neemt niet weg dat ik een online cursus ben gaan volgen over het gebruik van Instagram. In het eerste filmpje wordt duidelijk aangegeven dat ze bij de basis beginnen en dat het mogelijk in het begin veel herhaling zal zijn en veel dingen die ik mogelijk al wel weet. Nou niet dus. Heb het eerste filmpje inmiddels 4 keer gekeken en het lukte nog niet. Gelukkig kwam de stagiaire weer een ochtendje. Hup hup hup en klaar. Waarom lukt het haar wel? Maar ik heb natuurlijk goed meegekeken wat ik nu verkeerd deed. Weet het geloof ik nog niet. Maar nu lukt het wel. 

Luxe ontbijt bezorgservice.

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik ook ontbijtjes thuis bezorg, nou nog niet, maar dat kan ik best doen. Dus daar ging ik met mijn eerste ontbijt. Uiteraard in de stijl van De Hostee en Picknickbakfiets. Dus wel met een extra luxe. Al snel kwam vraag 2 en nu heb ik het er inmiddels serieus druk mee. Zo’n 5 keer per week mag ik een ontbijt bezorgen en ik heb er schik in. De leukste vind ik toch vroeg in de ochtend. Mijn wekker gaat al 2 uur voor het bezorgmoment want de broodjes worden warm afgebakken en het taartje (hangt er vanaf welk taartje ik maak) moet ook nog 20 minuten in de oven. Koffie zetten, eitjes koken en dan alles snel in de kisten en op weg naar het bezorg adres. Leuk als alles nog donker is en de ontvanger staat echt verrast in pyjama met verward kapsel in de deuropening. In de namiddag haal ik de ontbijtspullen weer op. Afwassen is niet nodig, dat doe ik uiteraard weer. Dat is ook ontbijtservice. 

 

ontbijt bezorgen

Alles anders bekijken

Zo vraag ik mij nu bij (bijna) alles wat ik aan het doen ben af of ik er een leuke post van kan maken of dat ik het kan gebruiken als beeld materiaal voor de website of in deze blog bijvoorbeeld. Foto’s zeggen zo veel meer dan het hele verhaal wat je er om heen schrijft. Dus ik klik en post lekker door. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en het niet zat worden. En zo werkt het bij social media ook wel weer, als het te veel wordt, dan lees je het gewoon niet.

Zo zie je maar, je bent nooit te oud om te leren.

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *