De meeste mensen deugen – Blog 12

De meeste mensen deugen.

Wat een rare titel voor een blog zal je misschien denken. Maar we maken wat mee zo in en om huis.

Een aantal weken geleden hadden we een boeking staan van gasten die een familielid zouden gaan verhuizen. Ze woonden zelf wat verder weg en als ze bij ons zouden logeren dan zouden ze in 2 dagen veel kunnen doen. Een dag voor aankomst kreeg ik een telefoontje met de vraag of ze een nacht eerder konden komen omdat het niet goed ging met het betreffende familielid. Gelukkig was die mogelijkheid er. In die nacht is het familielid helaas overleden. Ik kon er voor onze gasten zijn, ze in de watten leggen en begrip tonen voor deze bizarre situatie. Er moest een hoop geregeld en de vraag kwam al snel of het mogelijk was dat ze een nachtje naar huis zouden gaan, spullen ophalen en dan tot na de uitvaart terug zouden komen met nog 2 andere familieleden. Dit ging wat betreft planning allemaal precies. Dus zo veranderde onze gastenruimte in een gezamenlijke huiskamer waar van alles werd geregeld. Ik kon ze zo gastvrij ontzorgen, ruimde de vaatwasser even leeg of bood een luisterend oor. Voor ons heel vanzelfsprekend. Na de uitvaart bleven ze nog 1 nacht. Ze kwamen vragen of we heel even een kopje koffie bij ze kwamen drinken. Raar om op de koffie te gaan in je eigen huis. Wat zijn we toen ontzettend verwend. Ondanks dat ze veel verdriet hadden en heel veel te regelen hebben ze in die paar dagen ook aan ons gedacht. We kregen naast hele mooie woorden van dankbaarheid ook een speciaal voor ons gemaakt en gegraveerd bordje wat we kunnen gebruiken als we voor de brandweer een uitruk hebben.

gastvrijheidgastvrijheid

Geen woorden voor. En dan ook nog een mooie schaal met blauwe druifjes. Hoe gastvrijheid zo dankbaar wordt omarmd.

Lekke band

Een hele andere manier van gastvrijheid hebben we afgelopen week ervaren. Een bijna 80 jarige meneer kwam de werf op fietsen. “Een gast” dacht ik. Maar nee, deze meneer had een lekke band en geen pomp bij zich. Of wij een pomp hadden. Natuurlijk hebben we een pomp, maar daar is het gat niet mee gedicht. Dus meneer en fiets mee naar de schuur. Fiets opgehangen, band er af, plakker er op. Helaas kregen we het gat niet gedicht. Aangeboden om een fietspomp mee te geven zodat hij onderweg nog een keer kon pompen. Maar de lucht liep er zo hard uit, voordat meneer goed en wel op de fiets zat moest de band alweer worden opgepompt. Meneer kon er hard om lachen dat hij het lek niet hoorde, maar wij wel. Naar huis fietsen was geen optie ook al wilde meneer het zelf wel proberen. Ik heb meneer, die zich inmiddels had voorgesteld als Henk aangeboden om hem met de auto naar huis te brengen. Fiets in de auto en op weg. Gezellig gesprek gehad onderweg. Wat een interessante mensen heb je toch en zonder onze gastvrijheid had ik deze verhalen nooit gehoord en deze meneer nooit een klein beetje leren kennen. Bij thuiskomst moest ik ook even kennis maken met de echtgenote van meneer Henk. Maar dat is nog niet alles. Gisteren stoppen er 2 mannen op de fiets voor ons huis. Komt meneer Henk aangelopen. Band geplakt en als dank voor onze gastvrijheid en hulp een flesje rose bij zich. Maar het allerleukste is de aan ons getypte brief die begint met “De meeste mensen deugen”. 

gastvrijheid

Prijs

Dat nog meer mensen onze gastvrijheid waarderen blijkt uit de prachtige prijs en het mooie cijfer wat we hebben mogen ontvangen vanuit www.booking.com. We kunnen met trots mededelen dat we de prijs “Traveller Review Awards 2021” mogen ontvangen. De gemiddelde beoordeling voor de Hostee is een 9,6. Wat een mooie waardering voor al het werk en de liefde die we in De Hostee stoppen.

gastvrijheid

Geluksmomenten

Deze geluksmomenten in en rondom de B&B maken me gelukkig. Gastvrijheid loont en het is zo simpel. En je krijgt er zulke mooie dingen dingen voor terug. De herinnering aan deze bijzondere momenten blijven ons altijd bij en zijn het meest waardevol voor mij als B&B eigenaar. Ik hoop dat we in de komende jaren nog heel veel van dit soort bijzondere momenten mogen mee maken.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *