Bijzondere feestmaand Blog 11

Van annuleringen naar ineens veel boekingen

In december stonden er nog niet veel boekingen. Omdat dit ons eerste winterseizoen is hadden we geen idee of dit altijd zo is of dat dit komt door de Corona. De boeking die we begin december hadden staan werd direct na de toespraak van premier Rutte geannuleerd. “Het is niet verstandig om nu op familiebezoek te gaan”. Dat leek ons ook een heel verstandige keuze. Daarna liep het storm met reserveringen en last minutes. “We moesten er echt even uit”. “Even weg om te relaxen” “We zouden naar een hotel gaan, maar nu zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid waar we zelf iets kunnen bereiden”. Er wordt vooral veel geboekt via Booking.com 

Lekkere trek en snack.

Soms komen gasten in de namiddag aan geven aan al gegeten te hebben. Dat is dan een lange avond en nacht denk ik dan. Maar we hebben een koelkast en ze kunnen eventueel zelf meegebrachte spullen in de koelkast doen. Of ze gebruiken nog iets op hun kamer, allemaal geen probleem. Ik zet al een aantal dingen voor het ontbijt klaar in deze koelkast in de gasten ruimte, zodat ze in ieder geval iets voor het ontbijt hebben, mochten wij ’s nachts een uitruk van de brandweer hebben en niet op tijd terug zijn. Gasten weten dit en kunnen eventueel zelf ontbijt pakken en wij bespreken daarna een tegemoetkoming voor het zelf het ontbijt hebben moeten verzorgen. Het grappige is dat er in de avond of nacht soms al Yoghurt of een taartje verdwijnt. Ik bedacht me dat sommige gasten dus behoefte hebben aan iets te snaaien in de late uurtjes. Ons kleine assortiment drinken wat in de koelkast staat heb ik dus uitgebreid met iets voor de lekkere trek. En uiteraard is het geen probleem als ze alvast aan het ontbijt beginnen want dat is meestal toch veel te veel.

Kerstboom zonder ballen.

Uiteraard hebben we in de gastenruimte, na sinterklaas, een kerstboom opgetuigd. Helemaal in mijn stijl, dus zonder ballen. Ik vind ballen zo kitsch, dat ben ik na een paar dagen al helemaal zat. Maar wel met gezellige lampjes zodat onze gasten ook bij ons een echt kerstgevoel beleven. Nu is het net een grote kamerplant die een lekkere kerstboomgeur verspreidt. Ik laat hem nu de eerste week van januari ook gewoon staan omdat er geen ballen in zitten en ik hem niet zat wordt. Ach iedereen heeft zo z’n eigenaardigheden.

Corona en aangescherpte maatregelen.

De maatregelen werden een aantal weken geleden steeds verder aangescherpt. Maar overnachten in zowel hotel als B&B mocht nog gewoon. De gasten die wij mochten ontvangen wilden dan ook graag eten wat de pot schaft of lieten iets bezorgen vanuit de plaatselijke restaurants. Raar was dat. De restaurants moesten hun deuren sluiten en bij ons mochten ze gewoon mee eten. Uiteraard op 1 1/2 meter afstand, geen buffetvorm en alles met mondmasker op bereid en uitgeserveerd. Toen kwam het moment dat de hotels geen restaurantfunctie meer mochten uitvoeren. Ook wij hebben vanaf die tijd geen diner meer geserveerd.

Keuken in de gastenruimte werd op volle toeren gebruikt.

De gasten lieten na de toespraak en de aangescherpte maatregelen, eten bezorgen of brachten zelf iets mee om te bereiden. De keuken die wij in de gastenruimte hebben werd ineens op volle toeren gebruikt.

Derde kerstdag.

We hebben vandaag bewust de kamers een nachtje geblokkeerd zodat we op derde kerstdag ook een klein beetje vrij hebben. De laatste gasten zijn net vertrokken. Het beddengoed zit in de wasmachine en de kamer waait met de wind van vandaag lekker door. Ze hebben goed geslapen zeiden ze. Door de wind hebben ze ons gelukkig rond 5:00 uur niet horen vetrekken voor een brandweer uitruk.

Examen in Coronatijd.

Mijn examens voor schoonheidsspecialiste gingen gelukkig nog door totdat de ministerpresident het uitvoeren van contactberoepen stil lag en ook de scholen dicht gingen. Gelukkig heb ik 2 van de 3 examens alsnog kunnen doen, het uitvoeren van een lichaamsbehandeling en het uitvoeren van een gezichtsbehandeling. Inmiddels heb ik ook gehoord dat ik daarvoor geslaagd ben. De laatste, cosmetische hand en voetverzorging, hoop ik in het begin van 2021 te kunnen behalen. Dus nu de laatste puntjes op de i om straks ook schoonheidsbehandelingen aan te kunnen bieden in schoonheidssalon De Hostee.

Cadeaubonnen.

Tijdens de feestdagen hebben we ook een aantal cadeaubonnen mogen verkopen. Leuk om te zien dat zowel picknickbakfiets.nl als een overnachting bij B&B De Hostee maar ook de schoonheidsbehandelingen in Schoonheidssalon De Hostee werden besteld.

Stagiare.

Tijdens deze bijzondere dagen kreeg ik een vraag van een stagiaire of ze stage mocht lopen bij De Hostee. Daar moest ik heel even over nadenken. Ze moest voor haar opleiding op alle afdelingen van bijvoorbeeld een hotel of vakantiepark stage lopen. Nou, afdelingen hebben we niet, maar je bent van harte welkom als ik gasten heb. Dan heb je receptie, keuken en administratie in 1. Na goedkeuring van school hadden we dus ineens een stagiaire. Om van elkaar iets te kunnen leren leert zij mij veel meer over social media en het maken van filmpjes. Dus hou onze socials en website goed in de gaten de komende tijd.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *