Hete zomer Blog 14

Vanaf nu zijn we te boeken als Bed en Breakfast met airco, heerlijk toch! Maar daarover straks meer.

Dan ineens is het zomer.

De afgelopen weken hebben we het flink druk gehad in De Hostee en met Picknickbakfiets. Gelukkig hoor, daar niet van. Maar omdat het zo doorliep de afgelopen tijd met reserveringen had ik niet echt een idee dat we al in de zomer zitten. Vorige zomer zijn we officieel begonnen met de bed en breakfast en dan groei je er een soort in. Nu liepen de boekingen van de kamers en de bakfiets in de winter gewoon door in het voorjaar en dan bedenk je ineens, “ja, het is nu gewoon zomer”. Goed om daar zelf ook van te genieten tussen de bedrijven door, want voor je het weet is het weer herfst.

Zomer hitte: ik wil een Bed en Breakfast met airco!!

Aan de reserveringen konden we niet echt merken dat het zomer werd, want voor de zomer was het al druk. Aan de zomer hitte op de kamers van de Bed en Breakfast des te meer. Vorig jaar was dit niet heel anders en volgend jaar zal het ook niet anders zijn, dus na wat wikken en wegen besloten om airco’s te plaatsen in de kamers. Mobiele airco’s met nachtstand. Dan maakt hij in de nacht niet zoveel lawaai. Zo zijn we dus ineens een Bed en Breakfast met airco. En zijn we als zodanig ook te vinden op bedandbreakfast.nl en booking.com. En uiteraard hebben we dit ook aangepast in de beschrijvingen van onze kamers. Dus mochten we ineens het najaar inschieten en mocht dit een warm najaar worden, geen probleem, wij zijn vanaf nu een Bed en Breakfast met airco.

Bed en Breakfast met airco
De airco op de Zwart Bonte kamer.

Lopend en op de fiets.

Waar we ook aan merken dat we nu toch echt wel in de zomer zijn aanbeland is dat we weer steeds meer gasten krijgen die op fiets vakantie zijn of die lopend komen. De fietsen kunnen bij ons dan in de schuur en uiteraard ook aan de lader. In de koelkast staat bij aankomst een klein assortiment drinken en wat hartigs en als je zelf iets mee hebt wat koel moet blijven dan is er in de koelkast nog voldoende plaats om het er bij te leggen. Koelelementen in de vriezer zodat ze de volgende dag weer bevroren mee kunnen op het vervolg van de reis.

Lekkers uit eigen tuin.

Dan is het signaal dat het zomer is natuurlijk ook te merken in de tuin. Er gaat rucola en sla mee uit eigen tuin met de bakfietsen. De verse aardbeien staan op tafel bij het ontbijt of gaan mee in de ontbijtkist die we bezorgen en dan zijn er nog de komkommers. De tomaten en blauwe bessen en frambozen zijn ook spoedig goed. Wat een wonder is het weer elk jaar.

Bed en Breakfast met airco
Aardbeien uit eigen tuin

Laat de zomer nog maar heel lang duren.

Als de gasten het leuk vinden serveer ik het ontbijt in onze tuin. Als ik dan alles opdien, ga vragen of alles naar wens is, een praatje maken met de gasten en de spullen weer opruimen. Is het toch net of ik vakantie heb. Ik hoop dan ook dat de zomer nog heel lang zal duren. Zeker omdat we nu een Bed en Breakfast met airco zijn, hoef ik me geen zorgen te maken dat het te warm wordt. Dan is de rest van de hete zomer toch alleen maar genieten van al het positieve wat de zomer verder nog brengt.

Ontbijten in de tuin
Ontbijten in de tuin

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *