Het eerste najaar. Blog 10

Het eerste najaar.

Waar we in juni, bij mijn officiële fulltime start als B&B eigenaar, nog geen idee hadden van hoe de seizoenen zouden gaan lopen. Hebben tot nu een beeld van de afgelopen periode en worden we nog steeds verrast. Waar de start echt boven verwachting was in juni denk ik nu al weken dat het wel rustiger zal worden. En inderdaad, het is gelukkig wel rustiger dan in de zomer want dat was echt flink aanpoten. Natuurlijk zijn we daar heel blij mee. Maar even kunnen ademhalen en de puntjes op de i zetten is ook fijn.

Last minute.

Nog steeds hebben we wekelijks wel één of meerdere lastminutes. Dus de kamers en de algemene ruimte moeten altijd op orde zijn, want je weet tenslotte nooit. Dit zijn meestal gasten die in de omgeving aan het werk zijn of een afspraak hebben. Die willen dan ook vroeg ontbijt. Voor mij als echt ochtend mens is dat geen probleem, sterker nog ik vind het heerlijk.

Langere periode vol pension.

Daarnaast hebben we nu al een aantal weken 3 kamers bezet gehad met collega’s die in de buurt aan het werk zijn. Ook deze gasten willen vroeg ontbijt en in de avond eten ze mee wat de pot schaft. Natuurlijk hou ik rekening met hun wensen en mogen ze verzoeknummers indienen. Super gezellig vind ik dat. Als ze vetrekken loop ik de kamers even na zorg dat het weer gezellig is als ze terug komen, lampjes aan, kachel aan. Als de borden en de schalen leeg zijn als ik het ga uithalen, dan denk ik dat ze het goed hebben hier in De Hostee.

“Het voelt net als thuiskomen”.

Het mooiste compliment was dan ook dat ze binnenkwamen voor hun tweede bezoek aan De Hostee en riepen “het voelt net als thuiskomen”. Nou dan ben ik trots hoor. Jammer dat ze me mevrouw noemen, hahaha, maar ja ik had inderdaad bijna hun moeder kunnen zijn.

In een Bed and Breakfast ontbijten aan een eigen tafel

Filmlocatie.

Nog een verrassing: we waren door studenten van de hoge school uitgekozen als filmlocatie voor hun eindopdracht. De film zou te zien zijn in de bioscoop in Breda. Uiteraard waren wij super vereerd dat ze onze locatie daarvoor wilden gebruiken. Ik vraag mij dan altijd weer af hoe ze ons hebben gevonden. Helaas werd degene die de camera zou bedienen getroffen door het Coronavirus en ging het niet door. Maar wie weet wat er in de toekomst nog op ons pad komt. 

Het eerste najaar.

Ondanks dat het een gekke tijd is met alle lockdowns verloopt dus ook ons eerste najaar boven verwachting en geniet ik nog elke dag van de keuze die ik heb gemaakt om fulltime B&B eigenaar te worden.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *