Taart, Kaart en Rozenblaadjes. Blog 9

Taart: Een verrassend ontbijtje met ietsje meer

Als je bij de Hostee blijft slapen en je boekt “inclusief ontbijt”, dan krijg je uiteraard taart bij het ontbijt. Een lekker zoet gebakje in een leuk potje, pannetje of schoteltje. Ik vind het leuk om er steeds weer een verassing van te maken voor de gasten. Aangezien we een appelboom in de tuin hebben is dit vaak iets waar onze mooie appels in verwerkt zijn. Zo hadden we pas gasten die voor 3 nachten hadden geboekt. Bij het laatste ontbijt schoot ze in de lag toen ze de zelfgemaakte appeltaart zag staan. Ik vroeg haar waarom ze moest lachen. Ze hadden het er met elkaar al over gehad wat het taartje nu weer zou zijn en hadden mij met de appels zien lopen. Het smaakt niet alleen lekker bij een kopje koffie na het ontbijt, maar ook het hele huis ruikt naar baksel. Afhankelijk van hoe laat de gasten willen ontbijten en met hoeveel personen ze zijn, heb ik ook een recept van “snelle” appeltaartjes (recept van www.pinterest.com 🙂 met banketbakkersroom en bladerdeeg. Dan hoef ik niet vóór 6:30 op te staan om alsnog een heerlijk warm taartje op tafel te krijgen.

Snelle Appeltaartjes

Een Kaart voor de Jarige

Maar het is ook al een aantal keer gebeurd dat 1 van de gasten aangaf dat hij/zij zelf, of partner, jarig zou zijn tijdens het verblijf. Als we het op tijd weten dan staan er uiteraard kaarsjes in de taart, is de tafel versierd met slingers en staat er een handgeschreven kaart met een felicitatie voor de jarige. Naast de taart dus ook een kaart.

Rozenblaadjes voor het Bruidspaar

Een bruidspaar wordt natuurlijk helemaal in de watten gelegd, of liever gezegd in de rozenblaadjes. Want op de mooiste dag van je leven, verdien je toch die extra aandacht. Dan wordt het taart, kaart en rozenblaadjes. En speciaal voor de gelegenheid op wens van het bruidspaar, ontbijt op bed. Zo is het niet alleen voor de gasten, maar ook voor onszelf elke dag en feestje.

Halen en brengen.

Over feestjes gesproken. Wij hebben de laatste tijd ook meerdere keren aan “haal en breng service” gedaan. Wegbrengen en of ophalen van en naar het restaurant of van of naar een bruiloft. Uiteraard met mondmasker. Voor ons geen enkele moeite en de gasten zijn er ontzettend blij mee. Stolwijk ligt toch 1 km van De Hostee vandaan en Bergambacht, Haastrecht en Schoonhoven, waar je ook leuke eetgelegenheden hebt zijn nog iets verder. De meeste mensen gaan toch graag met de fiets en op de binnendoor wegen waar nauwelijks verkeer komt is het dan ook een prachtige tocht. Dan zie je nog net even iets meer van de prachtige Krimpenerwaard.

Niet alleen mooi.

Op www.indekrimperwaard.nl zie je wat er allemaal te doen is in de Krimpenwaard. Want het is hier niet alleen heel mooi er is ook heel veel te doen en er wordt, ondanks de Coronatijd, ook heel veel gedaan en georganiseerd. Ga ook eens langs bij de lokale en vooral creatieve ondernemers. Op de website van @indekrimpenerwaard zie je wie dat oa. zijn.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *