Feestdagen in Coronatijd Blog 5.

Doordat mensen zo veel als mogelijk thuis moeten blijven, thuis ook werken, de kinderen ook vaak thuis zijn, lijken mensen er behoefte aan te hebben om er even tussenuit te gaan. Niet alleen een nachtje weg, maar ook de picknickbakfietsen zijn helemaal in trek. Het is dan natuurlijk ook prachtig weer en wat moet je anders doen met Hemelvaart en Pinksteren. Horeca is nog dicht en mensen willen toch een “Corona veilige” activiteit.

We hebben 2 kamers in de Bed en Breakfast en 2 bakfietsen. De kamers zaten vol met de feestdagen en het was zelfs zo erg dat ik voor de Picknickbakfiets een keer nee heb moeten verkopen. Dat is nog niet veel gebeurd.  De Bed en breakfast gasten wilden ook allemaal gebruik maken van “mee eten wat de pot schaft mogelijkheid” en aangezien we ook de mogelijkheid hebben van een vegatarische “wat de pot schaft” had ik het mega druk. In de supermarkt zullen ze wel gedacht hebben dat ik gek geworden was. Ik liep er ongeveer 4 keer per dag. Mensen die op het laatste moment nog belden om te reserveren voor óf de bakfiets óf voor een kamer inclusief “wat de pot schaft” en ontbijt. Ik heb overuren gedraaid in de keuken. En dan is het zaak om ook nog rekening te houden met de Coronaregels. Dat is vooral heel bewust te werk gaan. Een buffet is bij het ontbijt dan ook niet mogelijk en alles staat klaar op de tafels als de gasten aan komen.  Tafels staan ruim 3 meter uit elkaar, dus dat is ook geen probleem. Wat een fantastische dagen en het mooiste is, dit is vanaf nu gewoon mijn werk.

Ik loop van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat te genieten en als ik dan de reacties krijg van de gasten die net als ik enorm hebben genoten dan kan mijn dag niet meer stuk. Mensen die met de bakfiets terug komen en vol verbazing aangeven dat de omgeving zo prachtig is en dat ze hier nog nooit zijn geweest of onze bed en breakfast gasten die aangeven onze accomodatie zo prachtig te vinden en zo heerlijk hebben geslapen op de Swiss Sense bedden. Wat wil ik nog meer!!!!

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *