En dan is er Corona | Blog 4

Zo zie je maar, plannen is leuk, maar het kan zomaar allemaal anders worden. Waar ik er begin dit jaar vanuit ging dat ik wat minder zou gaan doen voor mijn “ werk,werk” en dat ik me meer zou gaan richten op de B&B en de Picknickbakfiets, liep ineens helemaal anders.

Het begon eigenlijk dat ik een telefoontje kreeg van het opleidingsinstituut waar ik mijn opleiding voor schoonheidsspecialiste doe. Zij wisten te vertellen dat de praktijkdagen tot nader bericht werden afgezegd. In de eerste dagen dat het virus vooral nog in het buitenland en daarna in Brabant de kop opstak denk je, zoals bij zoveel dingen, dit blijft nog wel een ver van mijn bed show. Maar nee dus, al vrij snel kregen wij er ook mee te maken. In diezelfde week werd ook de brandweeropleiding en de wekelijkse oefenavond afgezegd.

Hoezo strakke planning, past precies? Ineens heb je zeeën van tijd.

Geen avond meer wat te doen en geen afspraak meer in het weekend. Maar op mijn werk in de ouderenzorg werd het hartstikke druk. De eerste zieke bewoners en nog geen werkinstructie voorhanden. Het was dag en nacht alle zeilen bij zetten. Ik heb in die weken echt gedacht, “ het is maar goed dat de rest is gestopt want ik had er geen moment tijd voor gehad”. En tot op de dag van vandaag is het nog steeds druk op het “ werk, werk” en kom ik nauwelijks toe aan B&B gerelateerde zaken.

Er stonden nog 2 reserveringen, maar toen de veiligheidsregio Gouda, waar de Krimpenerwaard onder valt, te kennen gaf dat recreatief overnachten op dit moment niet mogelijk is, was het duidelijk. Hoe graag we onze B&B ook aan anderen willen laten zien en hoe graag we onze gasten in de watten willen leggen. Gezondheid gaat boven alles. Ook de bakfiets gaat even niet op pad. Als de overheid oproept om zo veel als mogelijk thuis te blijven, dan is op pad met de bakfiets ook geen reclame.

Kadobonnen blijven gewoon wat langer geldig, en er komt vast een tijd dat onze gasten weer kunnen komen genieten van onze B&B, de omgeving en het lekkere eten.

En daarna zien we wel weer hoe we gaan starten met al die opleidingen en of het nog zo mooi in elkaar valt wat betreft planning. En zo niet, dan zien we het dan wel weer.

Geplaatst in Geen categorie.

2 reacties

  1. Hoi Sylvia,
    Leuk om die blogs te lezen en te zien dat het zo voortvarend gaat met jullie B&B, het is echt op jou buik geschreven om zoiets te runnen, je bent een gastvrouw die echt alles zal doen om het de gasten helemaal naar de zin te maken, en jou vriendelijkheid en je niets teveel mentaliteit zorgen ervoor dat je er een succes van zult maken.

    Heel veel succes verder met jullie mooie bedrijf.
    Vriendelijke groet
    Aart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *