Nooit saai. Blog 7

Nooit saai. Blog 7.

Je zou misschien denken dat het leven van een B&B eigenaar saai is. Elke dag hetzelfde; ontbijt maken, uitserveren, opruimen, kamers schoonmaken, boodschappen doen en in- en uitchecken. Niets is minder waar. Werkelijk ieder mens is anders. En dat begint dus al met de reservering.

De ene gast belt op, de ander stuurt een mail, de volgende reserveert via booking.com, via Airbnb.com of via Bedandbreakfast.nl of via onze eigen site. De ene gast wil alleen weten of er nog plaats is en zegt, “doe maar”, de volgende wil weten welke stoelen er bij de tafel staan op de kamer en welke producten er precies op de ontbijttafel verwacht kunnen worden. En dan heb je zo’n beetje alles nog wat daar tussenin zit. Er zijn last minute boekers die een uur van tevoren nog reserveren en er zijn mensen die al geboekt hebben voor mei 2021. En het allermooiste is, je weet nooit wie er voor je deur staan. Het saaie is dat de reacties meestal allemaal gelijk zijn, “wauw”, “wat is dit prachtig”, “complimenten”,  “wat een mooie kamer” en “wat een mooi uitzicht”. Maar zo is saai dus alsnog hartstikke leuk.

Dan is er natuurlijk nog het tijdstip van inchecken. De ene gast staat om 14:30 al op de stoep met de vraag of het al mogelijk is om in te checken en de volgende komt ’s nachts om 1:30. Ik had ook iemand aan de lijn die spande de kroon. Die kwam, door omstandigheden, een hele dag later dan gepland. Ze kon er zelf heel hard om lachen en wilde vervolgens, lunch en “mee eten wat de pot schaft”. Dan serveren wij uiteraard een zelfgemaakte limoncello van het huis.

Als mensen langer dan 1 nacht blijven wil ik eigenlijk elke dag iets verrassends hebben bij het ontbijt. En tot nu toe lukt dat goed. Daar kan ik uiteraard verder niets over zeggen omdat de verrassing er dan af is.

Zo is het voor de gasten, maar ook voor onszelf, nooit saai in De Hostee.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *