Eindelijk aandacht voor de BenB | Blog 1

En dan is het januari 2020. Na 27 jaar fulltime en meer te hebben gewerkt op een dienstverband ga ik vanaf nu 8 uur minder werken. OP die manier kan ik meer tijd en aandacht besteden aan de Bed en Breakfast, de Picknickbakfiets, de vergader mogelijkheden bij de Hostee en mijn opleiding tot schoonheidsspecialist. Rustig wordt het gelukkig niet, en toch is het raar. Vorige week mijn eerste Partime dag gehad en het voelt als spijbelen. Keurig met mijn werktelefoon op pad en IPad mee. Ik moet toch in ieder geval bereikbaar zijn. Het eerste telefoontje komt al snel, een collega. Niet opnemen want ik moet tenslotte wel duidelijk mijn grenzen aan geven, anders ben ik nog steeds 7 dagen per week aan het werk voor mijn werk, (ook dat klinkt raar). Toch maar even een appje sturen, “ ik heb mijn “ extra” vrije dag, heb je me nodig?”. “ nee hoor, komt maandag wel, geniet er van”.

Na jaren van alleen maar werken, bereikbaar zijn, verbouwen en eigenlijk nooit eens even stil zitten, gaat dit nog erg lastig worden merk ik wel. Kan ik zomaar even een boek pakken? Of heb ik daar met alle plannen met De Hostee helemaal geen tijd voor? Ik heb mij ook voorgenomen om een blog te gaan schrijven, nou is dat vrij simpel als je met vakantie bent en je een aantal trouwe mee lezers hebt rondom het thuisfront, maar is dat wel zo makkelijk als het om je dagelijks leven gaat, is het wel interessant en wie gaan het allemaal lezen dan? 8 uur minder werken voor een werkgever is eigenlijk nog helemaal niet zo simpel als het lijkt.  

De afgelopen weken hard gewerkt aan een folder, cadeaubonnen en de website. Folders en kadobonnen liggen bij de drukker en de website krijgt al aardig vorm. De afgelopen weken ook weer leuke gasten mogen ontvangen. We staan op bed en breakfast.nl en verder nog nergens en ondanks de winterperiode hebben we nog steeds leuke aanloop. Hoe zal het zijn als we straks op Google beter vindbaar zijn en de website is volledig in de lucht? Komen er dan zomaar mensen aan de deur? Nu al na het uitchecken gelijk de kamers schoonmaken en zorgen dat alles weer spik en span is, want stel dat ze echt aan de deur staan, hoe leuk is dat.  

Vanmorgen dan ook gelijk de kamer weer gesopt na het vertrek van onze gast van de afgelopen nacht. Geloof het of niet, ik loop dan te genieten. Schoon, in de boeren buitenlucht gedroogd beddengoed op het bed, schone handdoeken, zorgen dat de thee en koffie doos weer is bijgevuld, heerlijk. Vanaf deze week is het doordeweeks volle bak. In de weekenden zijn er nog wat nachten vrij de komende periode, maar dat is ook wel lekker, ik werk tenslotte nog gewoon 28 uur voor mijn werk bij WelThuis en dat is ook super leuk.  

Vorige week werd de algemene ruimte gebruikt door 2 ondernemers die een oldtimertour aan het organiseren zijn, luxe lunch er bij als onderbreking. En ik kan ondertussen gewoon starten met mijn blog schrijven.   De volgende uitzoek klus is nu, hoe koppel je een blog aan emailadressen en hoe kun je potentiële lezers uitnodigen om je blog te gaan lezen. Ik ga op zoek en laat jullie in mijn volgende blog weten of het gelukt is.

Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *